Doorgaan naar hoofdcontent
De tweede week (begin)

We zijn het afgelopen weekend in Nederland geweest. Adriaan had zaterdag een rondrit in Staphorst voor oldtimer tractoren en wilde daar graag aan mee doen. Dit gaf mij de mogelijkheid om in de eerste week een lijst te maken van de dingen die ik hier miste. Deze spullen heb ik zoveel mogelijk zaterdag verzameld en maandag zijn we met een halfvolle kar weer richting Polen gereden. We zijn echter iets omgereden. Adriaan had een oude zaaimachine zien staan in Duitsland en deze gekocht. die hebben we opgehaald en daar was de andere helft van de kar voor.😏

We hebben hier bij ons huis een boomgaard en een flink stuk land (ongeveer 1,5 ha) Als geboren boer vindt Adriaan het nog steeds heerlijk om op de trekker zijn eigen land te bewerken.

We waren om 6.00 uur vertrokken uit Nederland. Om rond 12.00 kwamen we aan in Witzenhausen, net voorbij Kassel. De kar moest eerst leeg, toen de zaaimachine erop, en daaromheen de spullen. Het pastte gelukkig pfffft.

s'Avonds om 19.00 kwamen we aan in Witoszyn. Fijn, dat we veilig aangekomen waren, dat de reis zo voorspoedig verlopen was en dat we de hele dag zulk prachtig weer hadden gehad. Veel redenen tot dankbaarheid!!


Reacties

Populaire posts van deze blog

De eerste week

Eerst maar eens even terugkijken naar wat er intussen allemaal al gebeurd is. De eerste week. Ons huis heeft een flinke achtertuin met veel zon. Het is heerlijk, maar rond half 12, als de zon bijna op z'n hoogtepunt is, komt hij over het huis(hij gaat in de voortuin op 😉) en staat het terras tot in de avond in de volle zon. Erg warm dus. Vorig jaar hebben we daar een zeil gespannen met tentstokken en aan de dakgoot vastgemaakt met speciale klemmen. Dit jaar hebben we de veranda officieel gemaakt met een vaste constructie en doorzichtige golfplaten, waar de zon wel door heen kan (voor het licht) . Echter nu blijkt dat dat nog best veel zon is en dus ook veel warmte, en hebben we er alsnog voor de hoogtijdagen een blauw zeil over gespannen.                                                              Het is de bedoeling dat er oranje doek onder komt, dat tussen de balken komt te liggen.Dit blijft dan droog bij regen en kan na t seizoen gewoon gewassen en opgeborgen. Ad